“Ik moest wel even de balans zoeken”

Anne-Marie schoolt zich om voor baan in gehandicaptenzorg

Anne-Marie van den Berge trainde vroeger een G-team korfballers. Daar beleefde ze altijd veel plezier aan. Na gewerkt te hebben in de financiële dienstverlening en haar eigen taartenwinkeltje te hebben gehad, werd ze tijdens een open dag op het Vitalis college enthousiast gemaakt voor een omscholing naar de gehandicaptenzorg.

“Ik was op die open dag eigenlijk voor mij dochter, maar ik kwam in gesprek met een docente die mij vertelde over de mogelijkheden van een werk-leertraject bij SDW. Toen was er nog geen verkort zij-instroomtraject, maar wel een BBL-traject van drie jaar”, vertelt Anne-Marie.

Keuze snel gemaakt

“Mijn eigen taartenbedrijfje bracht na mijn scheiding niet voldoende op om in mijn levensonderhoud te kunnen voorzien, maar dit zag ik ook wel zitten! Ik herinnerde me het enthousiasme waarmee ik vroeger de G-korfballers heb getraind en de keuze was dan ook snel gemaakt: ik wilde het BBL-traject bij SDW gaan doen.”

Na deze kennismaking volgde het sollicitatietraject. “Dat verliep heel fijn. Het enthousiasme van de praktijkopleiders werkte aanstekelijk. Ook was het voor mij fijn dat ik kon werken vlakbij waar ik woon.”

“Het enthousiasme van de praktijkopleiders werkte aanstekelijk.”

Balans zoeken

Vorig jaar startte Anne-Marie met het traject. “Ik heb wel moeten zoeken naar een balans tussen werken, privé en school. Na 25 jaar terug in de schoolbanken valt niet mee; al is die opzet voor het verkorte zij-instroomtraject wel anders. Inmiddels heb ik het allemaal redelijk op de rit.”

Goede inschatting

Anne-Marie is tevreden over de begeleiding die ze vanuit SDW krijgt. “Ik vind dat de praktijkopleiders een heel goede inschatting kunnen maken waar ze iemand plaatsen. Zelf had ik mijn twijfels over de woonlocatie waar ik nu werk, maar ik had niet beter terecht kunnen komen! Ik krijg ook supergoede werkbegeleiding op die locatie.”

Meer weten over het verkort leerwerktraject
(zij-instroom)?