Halfjaar traject
Over de leerroute
Heb je een mbo-diploma of hbo-propedeuse op zak, aanverwant aan zorg en welzijn, en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging in je loopbaan? Volg dan het unieke halfjaar traject van Samen Onbeperkt en S&L Zorg, waarin je leert en werkt tegelijk om begeleider te worden in de gehandicaptenzorg.
Wij bieden je de unieke mogelijkheid om jezelf in slechts 6 à 7 maanden om te laten scholen tot begeleider in de gehandicaptenzorg. In die periode ga je onze cliënten begeleiden en verzorgen en leer je alles over de basiszorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Je krijgt één dag per week les op één van de locaties van SDW, SOVAK of S&L Zorg. Je past de opgedane kennis direct toe op de werkvloer, waarbij je uiteraard de juiste ondersteuning en begeleiding krijgt.
Voor het halfjaar traject is een startmoment in februari en september mogelijk. Als je bent geselecteerd voor de basismodule kun je voordat de opleiding start al aan de slag als aspirant leerling bij alle drie de organisaties. Het mooiste is dat we na succesvolle afronding van het traject je direct een contract aanbieden. Klinkt goed toch?
Je krijgt een arbeidscontract voor minimaal 20 en maximaal 32 uur per week, volledige vergoeding van de opleidingskosten en een gedeeltelijke vergoeding van de lestijd. Gedurende het halfjaar traject bieden wij salaris conform CAO gehandicaptenzorg, bij fulltime dienstverband FWG schaal 30 tussen de €2.047,- en €2.978 bruto per maand.
Voor wie is het halfjaar traject?
Je komt in aanmerking voor het halfjaar traject als je een aanverwante opleiding op het gebied van zorg en welzijn hebt gevolgd of afgerond. Bijvoorbeeld:
Afgeronde opleiding (minimaal mbo-niveau 3):
- CIOS
- Sociaal maatschappelijke dienstverlening
- Doktersassistent
- Onderwijsassistent
Propedeuse behaald (hbo):
- PABO
- Pedagogiek
- Fysiotherapie
- Toegepaste psychologie
Heb je die achtergrond niet, maar wil je wel graag in de gehandicaptenzorg werken? Dat kan! Je kunt je dan aanmelden voor het praktijk gestuurd leren traject, dat gemiddeld zo’n twee jaar duurt.
Direct solliciteren?
Je solliciteert bij de organisatie die het best bij je past. Weet je nog niet welke organisatie dat is? Neem dan zeker een kijkje op de websites van SDW, SOVAK en S&L Zorg. Hier vind je meer informatie over de verschillende doelgroepen binnen de gehandicaptenzorg, de verschillende locaties en type zorg en begeleiding die geboden wordt. Klik op het logo om direct naar de vacature te gaan bij de organisatie van jouw keuze en solliciteer!