Praktijkgestuurd leren

Over de leerroute

Het praktijkgestuurd leren is een nieuwe opleidingsvariant waarvan de eerste lichting studenten in september 2019 start. In samenwerking met het Kellebeek College faciliteren SDW en S&L Zorg deze opleiding.

Het praktijkgestuurd leren werkt voornamelijk vanuit een praktische benadering. De ervaring op de werkvloer is hierbij een belangrijk uitgangspunt voor de lesstof.

Dit betekent dat de studenten leren wat op dat moment relevant is binnen de zorg. Daarnaast biedt het praktijkgestuurd leren een op maat gemaakt traject, aangezien de lesinhoud specifiek is gericht op verstandelijk gehandicaptenzorg.

De lessen worden gegeven op locatie, bij SDW of S&L Zorg. Hierbij wordt zoveel als mogelijk gebruik gemaakt van de eigen expertise. Zo verzorgen bijvoorbeeld orthopedagogen lessen over de diverse ontwikkelingsfasen en logopedisten over slikken en verstikken. Op deze manier wordt de kennis in beide organisaties optimaal gedeeld.

Voor het praktijkgestuurd leren is een startmoment in februari en september mogelijk. De opleiding duurt drie jaar en is er zowel voor niveau 3 als niveau 4. Als je gaat solliciteren vragen we je een keuze te maken tussen onze twee zorgorganisaties. We leggen je graag uit wie we zijn zodat jij je goed kunt oriënteren.

Meer weten?

Ben je enthousiast geworden over onze trajecten en heb je een vraag? Neem dan contact met ons op!

Succesverhalen praktijkgestuurd leren