Praktijkgestuurd leren

Over de leerroute

Het praktijkgestuurd leren is een leer-werktraject op maat. In samenwerking met beroepsopleider Curio faciliteren SDW, S&L Zorg en SOVAK deze opleiding op niveau 3 en 4.

Het praktijkgestuurd leren werkt voornamelijk vanuit een praktische benadering. De ervaring op de werkvloer is hierbij een belangrijk uitgangspunt voor de lesstof. De lesinhoud is specifiek gericht op de verstandelijk gehandicaptenzorg. De lessen worden gegeven op locatie bij SDW, S&L Zorg, SOVAK en Curio Roosendaal.

 

Voor het praktijkgestuurd leren is een startmoment* in februari en september mogelijk. De opleiding duurt twee jaar, maar omdat het op maat wordt afgestemd, kun je versnellen of verlengen. Als je gaat solliciteren, vragen we je een keuze te maken tussen onze drie zorgorganisaties. We leggen je graag uit wie we zijn zodat jij je goed kunt oriënteren.

*Bij SDW en SOVAK kun je voordat de opleiding start al als aspirant-leerling of begeleider in opleiding aan de slag en zo alvast praktijkervaring opdoen.

Direct solliciteren?

Je solliciteert bij de organisatie die het best bij je past. Weet je nog niet welke organisatie dat is? Neem dan zeker een kijkje op de websites van S&L Zorg, SDW en SOVAK. Hier vind je meer informatie over de verschillende doelgroepen binnen de gehandicaptenzorg, de verschillende locaties en type zorg en begeleiding die geboden wordt. Klik op het logo om direct naar de vacature te gaan bij de organisatie van jouw keuze en solliciteer!

Meer weten?

Ben je enthousiast geworden over onze trajecten en heb je een vraag? Neem dan contact met ons op!

Succesverhalen praktijkgestuurd leren