Samen Onbeperkt koploperinitiatief Actie Leer Netwerk

Door krachten te bundelen zijn de mogelijkheden onbeperkt

In het voorjaar van 2019 lanceerde SDW en S&L Zorg de samenwerking Samen Onbeperkt. Samenwerken betekent nieuwe kansen en mogelijkheden, voor cliënten en medewerkers. Vanuit die gedachte is Samen Onbeperkt opgericht. Afgelopen december werd de samenwerking bekroond als Koploper van het Actie Leer Netwerk. Koplopers zijn praktijkvoorbeelden van innovatieve arbeidsmarktinitiatieven waarin concrete resultaten zijn geboekt bij de aanpak van het personeelstekort.

Pitch

Om Koploper te worden binnen het Actie Leer Netwerk zijn de drie trajecten, die vallen onder Samen Onbeperkt, gepitcht. Marielle Wijnhoven (SDW) en Marieke Schrauwen (S&L Zorg) hebben hiervoor deelgenomen aan de Landelijke Actieleernetwerkdag in Den Bosch.

Meer dan samen leren en ontwikkelen

Samen Onbeperkt is onder andere uitgekozen als Koploper omdat in een kort tijdspad meerdere initiatieven binnen de samenwerking zijn ontwikkeld. “Door de verschillende praktijkgerichte leertrajecten (verkorte leerroute of een langere praktijk gestuurde leerroute) sluiten de organisaties aan op de leerbehoefte van de (nieuwe) medewerkers. En dat gaat verder dan samen leren en ontwikkelen. Medewerkers worden namelijk ook uitgewisseld waardoor ze de kans krijgen om bij elkaar een kijkje in de keuken te nemen en hun kennis te delen”, aldus Actie Leer Netwerk.