Verkort

leer-werktraject

zij-instroom

Over de leerroute

Ben je klaar voor een nieuwe stap in je carrière? Wil je echt van betekenis zijn en durf je het aan om een ander pad in te slaan? Wij bieden je een mooie kans via een verkort leer-werktraject van anderhalf jaar.

Door middel van een op jou persoonlijk afgestemd traject ga je als cliëntbegeleider werken en leren bij een van onze zorgorganisaties. Na succesvolle afronding van het traject ontvang je het diploma Maatschappelijke Zorg 3 en het diploma Verzorgende (IG) 3. Ook krijg je direct een contract aangeboden. Klinkt goed toch?

Tijdens het leertraject maak je gebruik van een digitale leeromgeving waarin alle kennis en opdrachten te vinden zijn. Je hebt regelmatig contact met een e-coach en je bezoekt tweewekelijks een themabijeenkomst bij SDW, S&L zorg of Sovak.

Daarnaast werk en leer je in anderhalf jaar op twee verschillende leerwerkplekken waarbij je ondersteuning krijgt van een begeleider.

Na succesvolle afronding van je opleiding ontvang je het landelijk erkende mbo-diploma.

Vacature

Vind jij het belangrijk om iets betekenisvol te doen in deze uitdagende tijd? Haal jij alles uit de kast om elke dag weer op zoek te gaan naar geluksmomentjes bij onze bewoners? Wil jij graag in de gehandicaptenzorg aan de slag? Dan zoeken wij jou!

Het zij-instroomtraject

Je maakt de overstap naar een mooie carrière in de zorg. En dat via een nieuw, verkort leer-werktraject van anderhalf jaar. Dit traject is specifiek ontwikkeld voor ‘Samen onbeperkt’, de samenwerking tussen S&L zorg, SDW en SOVAK. Je gaat leren en werken bij een van de drie zorgorganisaties van jouw keuze, namelijk S&L Zorg, SDW of SOVAK. Je krijgt een traject waarbij we zoveel mogelijk rekening houden met al jouw eerder opgedane kennis en werkervaring. We kijken naar wie je bent, je kennis en je kunde.

Tijdens het leer-werktraject maak je gebruik van een digitale leeromgeving waarin alle kennis en opdrachten te vinden zijn. Je hebt regelmatig contact met een e-coach en je bezoekt tweewekelijks een themabijeenkomst bij S&L zorg, SDW of SOVAK. Daarnaast werk en leer je in anderhalf jaar op twee verschillende leerwerkplekken waarbij je ondersteuning krijgt van een begeleider. Vanuit een goede samenwerkingsrelatie begeleid en ondersteun je bewoners, zowel individueel als in de groep en in cliëntsystemen. De begeleiding stem je af op de mogelijkheden, wensen en behoeften van de bewoner.

Na succesvolle afronding van het verkorte leer-werktraject ontvang je één of twee diploma’s, namelijk Maatschappelijke Zorg 3 en Verzorgende IG 3 of Persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg niveau 4. Ook krijg je na het succesvol afronden van het traject een vast contract aangeboden van minimaal 24 uur.

Functie-eisen

 • Je hebt meerdere jaren werkervaring in een ander werkveld dan zorg en welzijn.
 • Je hebt een aantoonbaar werk- en denkniveau van minimaal mbo 3.
 • Je bent gemotiveerd om nieuwe inzichten, kennis en vaardigheden op te doen.
 • Je bent flexibel, ook in verband met onregelmatige werktijden.
 • Je bent communicatief vaardig, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Je vindt het fijn om in een team te werken.
 • Je bent in staat om leren, werken en privé goed te organiseren.
 • Je beschikt over eigen vervoer.

Wie ben jij?

Om je aan te passen aan de mogelijkheden en stemmingen van de bewoner ben jij sensitief en zet jij jouw talenten op het gebied van inlevingsvermogen in. Je vindt het leuk om stimulerend en inventief bezig te zijn. Om de bewoner de juiste ondersteuning te bieden ben je goed in het bieden van structuur, organiseren, zorgen en begeleiden. Zelfontwikkeling is voor jou vanzelfsprekend en je besteedt hier dan ook graag aandacht aan.

Wie zijn wij?

S&L Zorg, SDW en SOVAK bieden zorg en ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking of ontwikkelingsachterstand in West-Brabant. Werken in de gehandicaptenzorg doe je met je hart, maar zeker ook met kennis en kunde. We kijken naar jouw kwaliteiten en geven je de ruimte deze in te zetten. Je krijgt bij ons ook de ruimte voor het nemen van eigen verantwoordelijkheid. Ons aanbod is divers, want we bieden zorg aan diverse cliëntgroepen. Van bewoners met een licht verstandelijke beperking tot bewoners met een ernstige meervoudige beperking. Dit betekent dat jij veel verschillende ervaringen op kunt doen en jezelf continu kunt blijven ontwikkelen.

Wat bieden wij jou?

 • Een contract van 28 tot 32 uur (in overleg) per 1 april 2022, waarbij je bij S&L Zorg, SDW of SOVAK werkt;
 • Salaris is conform jouw ervaring en CAO verstandelijk gehandicaptenzorg;
 • Volledige vergoeding opleidingskosten en gedeelte lestijd;
 • Baangarantie na succesvol afronden van het traject. Je krijgt een contract aangeboden van minimaal 24 uur binnen één van onze organisaties;
 • Intensieve begeleiding;
 • Ruime leer- en ontwikkelmogelijkheden;
 • Een goede pensioenopbouw;
 • Een eindejaarsuitkering.

Zin om samen met ons het maximale uit onze zorg te halen en jouw talent in te zetten voor onze bewoners? Oriënteer welke organisatie het beste bij jou past en stuur voor 15 november 2021 jouw motivatie en cv naar de zorgorganisatie van je keuze.

Procedure

Voor dit verkort leer-werktraject is de procedure als volgt:

 • Wanneer je voldoet aan de gevraagde criteria, dan word je uitgenodigd voor de informatieavond op donderdag 18 november 2021. Tijdens deze informatieavond krijg je meer informatie over het leertraject en maak je kennis met de organisaties.
 • De eerste sollicitatiegesprekken vinden plaats in de week van 29 november tot 3 december 2021.De procedure zal verder toegelicht worden tijdens de informatieavond. Houd er rekening mee dat er in december en januari nog een aantal activiteiten plaatsvinden.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met:
Henny der Kinderen, senior praktijkopleider S&L Zorg (h.d.kinderen@slzorg.nl) óf
Ellen Rombout praktijkopleider SDW (e.rombout@sdwzorg.nl) óf
Ragnhild van der Laan of Claudia Maser praktijkopleiders SOVAK (opleidingen@sovak.nl).

Direct solliciteren?

Klik op onderstaande logo’s om direct naar de vacature te gaan bij de betreffende instelling en direct te solliciteren:

Meer weten?

Ben je enthousiast geworden over onze trajecten en heb je een vraag? Neem dan contact met ons op!

Succesverhalen verkort leer-werktraject
(zij-instroom)